Mitä Suomessa voi tehdä? Tässä 9 upeaa aktiviteettia ympäri kotimaan!

Suomi on yksi maailman kauneimmista maista. Moni kansalainen ei sitä osaa arvostaa, koska kyseessä on oma kotimaa. Osittain se voi johtua siitä, ettei tietämystä ole tarpeeksi – moni ei varmasti tiedä, että Saimaalta löytyy yli 5000 vuotta vanhoja kalliomaalauksia. Tai sitä, että Turussa on saaristoa yli 250 kilometriä. Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä, kerromme tässä artikkelissa paljon muitakin upeita kotimaan matkakohteita.

 

Nyt jos koskaan matkailu tulee keskittää Suomeen. Viimeiset 2 vuotta kotimaiset yritykset ovat olleet todella kovassa ahdingossa – autetaan heitä yhdessä. Vaikka ulkomaille pääsee jo suhteellisen turvallisin mielin, laitetaan Suomi yhdessä takaisin raiteilleen. Katso alta 9 upeaa paikkaa, joista voit aloittaa kotimaanmatkailun!

 

1. Saunat lämpimäksi

 

Olipa kesä tai talvi, suomalaiset rakastavat saunomista. Nyt emme tarkoita kodilta tai mökiltä löytyvää saunaa, vaan yleisiä paikkoja. Esimerkiksi Helsingin Hernesaaresta löytyy Jasper Pääkkösen omistamaLöyly”. Kyseessä on esteettisesti upea paikka, löylyjen lisäksi. Merellinen maisema, maukkaat ravintola-annokset sekä kylmä huurteinen kruunaavat kokonaisuuden.

 

Toinen vaihtoehto Helsingissä on “Allas Sea Pool”. Sieltä löytyy saunan lisäksi ulkouima-allas, johon voi hypätä kovan löylyttelyn päätteeksi! Molemmat paikat löytyvät kävelymatkan päästä Helsingin keskustasta, eikä ne ole hinnoilla pilattu. Toki tulee halvemmaksi lämmittää sauna kotona, mutta kokemuksen takia näitäkin kannattaa kokeilla.

 

2. Kotimaanmatkailu kunniaan

 

Suomessa paras asia on luonto, sekä elämykselliset kaupungit ja kylät. Etenkin kesällä parasta mitä lomalla voi tehdä, on vanha kunnon roadtrip. Voit ottaa vaikka kahden viikon ajanjakson, jossa ajat omalla autolla Suomen päästä päähän. Vietä muutama vuorokausi aina tietyssä paikassa. Jos aloitat Helsingistä, pysähdy Kotkan Meripäivillä, Kolin kansallispuistossa, Lapin tuntureilla ja niin edelleen. Vuokraa vaikka asuntoauto!

 

3. Lähde Turun saaristoon

 

Turusta löytyy yli 250 kilometriä pitkä saaristo, johon kannattaa tutustua. Saaristoon voi liikkua siltoja pitkin, lautalla tai omalla veneellä – aivan kuinka itse haluat. Yksi parhaista tavoista on lähteä retkelle polkupyörällä, jolla voi tuntea maaston ja merelliset maisemat parhaalla mahdollisella tavalla. Pääset kokemaan sekä venesataman vilkkaat maisemat, sekä idylliset ja hiljaiset maalaismaisemat. Turun saaristossa on kaikkien pakko käydä!

 

4. Nauti kodikkaista puutaloalueista

 

Suomesta löytyy useita kaupunkeja, joita koristaa idylliset puutalot. Esimerkiksi Porvoo, Loviisa, Oulu sekä Rauma ovat hyviä matkakohteita. Esimerkiksi Oulussa puutaloihin on rakennettu ravintoloita sekä muita kauppoja. Voit fiilistellä vapaasti puutaloja sekä ulkoa, että sisältä! Nykyaikaiset betoniviidakot eivät tunnu enää miltään, kun olet käynyt ihastelemassa historiallisia maisemia. 

 

5. Suomenlinna on vakiokohde

 

Jos olet matkalla Helsinkiin, tulee Suomenlinnassa ehdottomasti käydä. Kyseessä on 1700-luvulla rakennettu linna, joka kuuluu maailmanperintökohteeksi. Paikka sopii hyvin päiväretkeksi turisteille sekä paikallisille. Voit ihastella kauniita maisemia, uppoutua historiaan tai nauttia ulkosäästä piknikin äärellä. Suomenlinnaan pääsee kätevästi lautalla, joka lähtee aivan Helsingin keskustan tuntumasta. 

 

6. Lähde luontoon kansallispuistoon

 

Suomessa on 40 kaunista kansallispuistoa. Niitä löytyy Suomen jokaisesta kolkasta, kuten Itä-Suomesta, Etelä-Suomesta, Keski-Suomesta sekä tietysti Pohjoisesta. Tulet varmasti löytämään vähintäänkin yhden kansallispuiston suhteellisen läheltä kotiasi. Kesällä nämä paikat ovat omiaan patikointiin ja retkeilyyn. Suomen kaunis luonto pääsee oikeuksiinsa, kun suuntana on jokin kotimaan kansallispuisto. Matkan voi taittaa kävellen, polkupyörällä, läskipyörällä tai talvella vaikka hiihtäen. 

 

7. Yövy lasi-iglussa tähtitaivaan alla

 

Tätä ei moni tiedäkään, mutta Lapissa voit majoittua lasi-igluissa. Voit katsoa revontulia kirkkaalta ja seesteiseltä tähtitaivaalta. Tästä ei luonto enää kauniimmaksi mene. Igluja löydät n.30 minuutin ajomatkan päästä Rovaniemeltä. Kyseessä on moderni tapa majoittua, ja igluista löytyy kaikki nykyajan mukavuudet. Jopa saunan tai porealtaan voi varata omaan käyttöön illan pikkutunneiksi. 

 

8. Jokaisen on pakko käydä Kolilla

 

Kolin kansallispuisto on paikka, jossa jokaisen suomalaisen tulee käydä. Upeat maisemat sekä Relax Spa ovat yhdessä ikimuistoinen kokemus. Koli sijaitsee vain 30 minuutin ajomatkan päässä Joensuusta, Itä-Suomen sydämessä. Majoittuminen onnistuu romanttisesti mökeissä. Kesällä aktiviteeteista löytyy mm. fatbiket sekä luontopolut.

 

Talvella voit ihastella maisemia lumikenkäkävelyllä. Kolilla voi myös lasketella, ja rinteet sopivat hyvin myös aloittelijoille. Päivän voi lopettaa ravintolan herkkuihin, kuten maukkaaseen pihviin, burgeriin tai pizzaan. Seuraavalla lomalla ota koko perhe mukaan, ja lähtekää Kolille rentoutumaan!

 

9. Historiallinen matka Saimaan saaristoon

 

Tiesitkö, että Saimaasta löytyy yli 5000 vuotta vanhoja kalliomaalauksia? No, se on vain yksi alueen nähtävyys! Saimaan järvilabyrintti on ainoa laatuaan, ja alueella on paljon historiaa tuhansien vuosien ajalta. Välittömässä läheisyydessä komeilee myös Olavinlinna, jossa pidetään joka vuosi kuuluisat Oopperajuhlat. Saimaan saaristo sopii koko perheelle, sekä pariskunnille romanttiselle viikonloppumatkalle.