Suomen upeimmat hotellit – Oletko koskaan nukkunut putkassa?

Suomessa on paljon erilaisia matkakohteita, joista moni ei ole tietoinen. Ei sinun tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan, jos et välttämättä halua. Tiesitkö, että Suomessa on useita hotelleja, jotka ovat tehty entisen vankilan tilalle? Tai entisen poliisilaitoksen tiloihin? No, se on täyttä totta. Voit viettää yön vankilassa, tekemättä mitään rikosta. Toki olot ovat mukavammat kuin oikeilla vangeilla, mutta fiilistä voit silti hakea ikkunoiden kaltereista.

 

Muitakin vaihtoehtoja löytyy, aina kansallispuiston maisemista jopa luonnonperintö kohteeseen, ja kaikkea näiden väliltä. Kerromme tässä artikkelissa muutaman hotellin, joissa jokaisen suomalaisen tulee jossain välissä käydä. Hotellit ovat mukavasti eri puolilta Suomea, joten saat samalla mukavan “road tripin”!

 

Hotel Bulevard – yövy putkassa ilman hölmöilyä

 

Hotel Bulevard mahdollistaa yöpymisen vanhassa putkassa. Hotelli on entisen poliisilaitoksen tiloissa, Hangon keskustassa. Tarjolla on monenlaisia huoneita, aina perinteisestä hotellihuoneesta entisiin putkiin. Visuaalisuus ja sisusta ovat peräisin suomalaisilta suunnittelijoilta. 

 

Erikoisin ominaisuus on toki “sellihuoneet”. Nämä huoneet ovat jopa yllättävän viihtyisiä, ottaen huomioon niiden olevan entisiä putkia. Kokoa ei ole kuin 10 neliötä, joten suurempi perhe tai ahtaanpaikankammoinen matkustaja ei näissä huoneissa viihdy. Sinänsä hauska konsepti, että jotkut ovat valmiita maksamaan vankilaan pääsystä.

 

Näiden huoneiden suihkut ovat käytävällä, ei itse huoneessa. Aamupala kuuluu hintaan, aivan kuten putkassa tai vankilassa tehdään. Hyvä asia on siinä, että hotelli on aivan Hangon juna-aseman vieressä. Välimatka on vain 5 minuutin kävelymatka.

 

Helsingin parhaat hotellit – entinen vankila & merilinnoitus

 

Suomen pääkaupungista, Helsingistä löytyy turisteille upeita hotelleja. Yksi parhaista vaihtoehdoista löytyy Katajanokalta. Katajanokan sijainti on mitä parhain, koska sieltä pääsee kävellen kaikkialle – kuten Kauppatorille, Tuomiokirkko, Allas Sea Pool sekä Helsingin keskusta kokonaisuudessaan. Sieltä löytyy mm. Kiasma sekä ostareita.

 

Kun mietitään itse majoitusta, tarjoaa Hotel Katajanokka mielenkiintoisen yöpymis ympäristön. Hotelli on nimittäin entinen vankila. Vankilassa oli aikoinaan 164 selliä, joista on parsittu jopa 106 huonetta hotelliin. Entisajan tunnelma on jotenkin säilytetty, sillä esimerkiksi ravintolan ikkunoissa on edelleen kalterit. 

 

Toinen hyvä vaihtoehto on Hostel Suomenlinna. Se on siinä mielessä upea paikka, koska se sijaitsee Suomenlinnassa, joka on maailmanperintökohde. Lautalla pääsee Kauppatorille ja Helsingin ytimeen alle 20 minuutissa. Jos haluat viettää koko lomasi Hotellissa, sekin onnistuu – sen vieressä on mm. K-kauppa, ravintola sekä panimo. Ja mikä parasta, on maisemat upeita Suomenlinnassa. Sinne kannattaa todellakin mennä lomailemaan!

 

Hotelli Yöpuu – jokainen huone on oma kokemuksensa

 

Jyväskylästä löytyvä Hotelli Yöpuu on täysin omaa luokkaansa. Hotellin jokainen huone on omanlainen kokonaisuus – yhteensä huoneita on 26. Ne ovat yksityisomistuksessa, ja teemoja on muun muassa Jugend, afrikkalainen tyyli, Alvar Aallon sisustusta, Mannerheim -huone sekä paljon muuta. Tällaista hotellia ei toista löydy Suomesta!

 

Hotellin yhteydessä toimii legendaarinen ravintola, Pöllöwaari. Usein paikkaa kutsutaan Jyväskylän parhaaksi ravintolaksi – eikä syyttä. Menu on upea yhdistelmä paikallisruokaa sekä “fine diningia”. Jatkot voi pitää hotellissa, josta löytyy mm. viinibaari. Pitkän illan jälkeen on hyvä aika mennä maittavalle aamiaiselle, jossa on raikkaita ja paikallisia ruokia.

 

Imatran Valtionhotelli – maista palanen historiaa

 

Imatran Valtionhotelli on valmistettu vuonna 1903. Tuohon aikaan Imatrankoski oli yksi Suomen suosituimmista nähtävyyksistä – ei siis ole ihme, että sen viereen rakennettiin hulppea hotelli. Hotelli on komea ilmestys. Jugend -tyylinen rakennus on täynnä torneja sekä visuaalisesti näyttäviä parvekkeita. 

 

Sisätiloissa on tyylisuunnalle uskollisia elementtejä, kuten maalauksia, hienoja lamppuja sekä ajan henkinen portaikko.

 

Vaikka hotelli kuuluu Scandic Hotels -ketjuun, on omaperäisyys saatu säilytettyä. Toki hotellin läheisyydessä on nykyaikainen puoli, josta löytyy mm. kongressikeskus sekä moderni kylpylä. Paikka sopii lomailun lisäksi täten liikematkoille. Luonnollisesti ruokaa saa laadukkaasta ravintolasta. Linnasalin bravuuri on “Kuhaa à la Mannerheim”. 

 

Sokos Hotel Koli – nauti kansallismaisemasta

 

Sokos Hotel Koli on Itä-Suomen lahja muualle Suomeen. Kolille ajaa Joensuusta reilut puoli tuntia, eli sivistys on verrattain lähellä. Hotellin pihalta lähtee suoraan luontopolku, josta voi käydä ihastelemassa kansallismaisemaa. Maisemat ovat kohdallaan heti aamuvarhain, päivä auringossa sekä iltahämärällä. 

 

Kansallispuisto on upea nähtävyys, mutta Kolin sydän on kylpylä. Relax Spa tarjoaa romanttista tunnelmaa, ja se on pariskuntien suosiossa. Se tarjoaa arjen luksusta ja hemmottelua – veden alta kuuluu jopa Sibeliuksen Finlandiaa! Kylpylän jälkeen voi mennä illalliselle, nauttimaan esimerkiksi talon burgerin tai kunnon pihviannoksen.

 

On sanomattakin selvää, että Kolin Relax Spa on suomen parhaimpia kylpylöitä. Sen lisäksi kansallismaisemat sekä Kolin rinteet luovat upean lomareissun. Vuonna 2021 kolille lisättiin jopa 18-väyläinen frisbeegolfrata! Kolille voi mennä jopa urheilemaan, viettäen illat rentouttavassa kylpylässä.