Suomen upeimmat kylpylät – suosi kotimaan matkailua!

Viimeisen parin vuoden aikana kotimaanmatkailu on nostanut suosiotaan. Sille on tietysti perusteluna se, että ulkomaille ei olla päästy. Nyt Etelän lomalle pääsee, mutta ei Suomen sisäistä matkailua saa unohtaa – kotimaasta löytyy paljon hienoja paikkoja! Tässä artikkelissa painotamme matkakohteet kylpylöihin. Suomessa on kymmeniä, jopa satoja kylpylähotelleja – ne sopivat koko perheelle.

 

Jos haluat löytää seuraavan matkakohteen kotimaasta, lukaise alla oleva artikkeli. Tulet varmasti löytämään itselle uudenlaisia kohteita – sen voimme luvata!

Hangon kylpylä – nostalgista tunnelmointia

Jos mietitään hieman Suomen historiaa, nousee Hanko vahvasti esille. Se oli takavuosina tunnettu kylpyläkaupunkina, johon venäläiset aateliset menivät nauttimaan elämästä. Ajan edetessä, kylpylät kuitenkin katosivat kaupungista – johtuen pääosin toisesta maailmansodasta sekä Venäjän vallankumouksesta.

Nyt, vuonna 2021 kylpylätoiminta kukoistaa jälleen! Vuonna 2017 saimme kokea nostalgisen tuulahduksen, kun Hankoon avattiin uusi kylpylähotelli. Kylpylä on rakennettu upean jugend -tyylisen hotelli Regatan kylkeen. Tämä on oiva vaihtoehto niille, ketkä arvostavat ylellistä merinäköalaa sekä Suomen historiaa.

Kasnäsin kylpylähotelli – upea kylpylä saaristossa

Merestä puheen ollen, kannattaa Kasnäsin kylpylähotelli laittaa korvan taakse. Se sijaitsee Kemiönsaaren eteläkärjessä, aivan huvivenesataman tuntumassa. Mikäs onkaan parempi tapa nauttia kylpylälomasta, kun upea Saaristomeri ja sen hienot maisemat! Paikka sopii kaikille ihmisille, koska omaa venettä ei tarvita – pääset matkaamaan siltoja myöten.

Tämän kylpylähotellin suurin anti tulee rauhallisuudesta, elämästä ja hiljaisuudesta nauttimisesta. Jos haluat unohtaa kaupungin melut ja vilskeet, on tässä erinomainen vaihtoehto rentoutumiseen. Yöpyminen tapahtuu mökeissä, joista on suora näköyhteys merelle ja saaristoon.

Jos jotakin aktiviteettia haluaa, on päivisin mahdollista retkeillä Saaristomerellä. Satamasta pääsee kätevästi esimerkiksi Rosalan viikinkikeskukseenkin, Bengtskärin majakalle sekä Örön linnakesaarelle. Matkoja saa opastetusti, tai voit liikkua oman mielen mukaan – karttoja on saatavilla kylpylähotellin vastaanotosta.

Kasnäsin kylpylähotelli on avoinna vuoden jokaisena päivänä. Kylpylään pääsee kätevästi esimerkiksi Helsingistä tai Turusta – miksei muualtakin Suomesta.

Långvik – tyylikästä retrotunnelmaa koko perheelle

Långvik on loistava kohde rentoutumiseen sekä liikematkoille. Kylpylähotelli sijaitsee Kirkkonummella, meren välittömässä läheisyydessä. Tulet saamaan tyyliä ja modernia tunnelmaa, mutta samalla retroa. Majoituspaikkana on vuonna 1976 perustettu entinen Kansallis Osake Pankki.

Oikeastaan voidaan puhua historiallisesta paikasta. Hotellista löytyy mm. kabinetti, joka tunnetaan myös nimellä “Kekkoslounge”. Siellä entinen presidentti kävi usein saunassa suurten pankinjohtajien kanssa. Samaisessa paikassa oli entisaikaan myös Danskarbyn legendaarinen kartano. Siellä J.V.Snellman vietti takavuosina paljon aikaa.

Nykyään Långvik on erinomainen paikka rentoutua. Se on lähellä Helsinkiä, joten Etelästä on nopea ja helppo ajomatka viikonloppulomalle. Läheltä löytyy esimerkiksi ulkoilumaastoja, jugend-tyylisiä rakennuksia sekä paljon muutakin. Unohtamatta merinäköalaa. Hotellilta voi myös vuokrata fatbiken tai suppi-lautoja, joten aktiviteettia kyllä riittää!

Flamingo Spa – sopii täydellisesti shoppailijoille

Tässä on hieman erilainen kylpylähotelli, joka sopii nykyajan nuorille (miksei vanhemmillekin) kuin nenä päähän. Vantaan Flamingo Spa on ostarin kyljessä, aivan lentokentän vieressä. Nyt ei ole luvassa luontoa ja merellistä maisemaa, vaan moderni lomareissu kauppojen äärellä.

Paikka sopii koko perheelle. Aikuisille on oma K18-alue, josta saa esimerkiksi hyvää viiniä sekä drinkkejä. Lapsille on oma vesipuisto, missä menee tunti jos toinenkin. Jumbosta löytyvät kaupat ja ravintolat tuovat mukavasti tekemistä päivään. Toki paikallisille mitään uutta ja hienoa ei ole luvassa – mutta muualta Suomesta tulleet saavat uusia kokemuksia.

Kannattaa muistaa, että kylpylän läheisyydessä on tiedekeskus Heureka. Sinne ajaa alle 15 minuutissa. Lähes samainen matka on myös Tuusulanjärvelle, jossa voi ihastella upeita ja vanhoja koteja sekä maisemia. Jos arvostat modernia matkailua, on tässä hyvä vaihtoehto!

Holiday Club Saimaa – luvassa elämyksiä koko rahalla

Jos haluat elämyksellisen kylpyläloman, valitse Holiday Clubin tarjoama Cirque de Saimaa. Kuten nimikin paljastaa, on sisustuksessa haettu vaikutteita sirkuksesta – nyt on oikeasti luvassa jotakin uutta ja erikoista! Lupauksena asiakkaalle on, että kyseessä on Suomen hienoimman elämyksen tarjoava kylpylä. Aika kova lupaus.

Saimaan rannalla sijaitseva Holiday Club on erilainen kylpylä. Tumman valaistus, diskovalot sekä muu ulkoinen habitus herättää mielenkiintoa. Kylpylästä löytyy parikin vesiliukumäkeä, mikä tuo tietysti hieman lisää viihdettä. Erityisesti perheille kyseessä on hyvä paikka, mutta pariskunnan kannattaa hakea romanttinen viikonloppuloma muualta.

Lapsille on tarjolla “iglusauna”, jossa voi katsoa piirrettyjä samaan aikaan. Aikuiset voivat mennä “suolasaunaan” rentoutumaan. Kylpylän läheisyydestä löytyy myös Saimaan Seikkailupuisto sekä Angry Birds Activity Park. Niissä lapsille löytyy paljon tekemistä!